Diversen
Op deze pagina vindt u zaken die met de Gooische te maken hebben, maar niet direct op de andere pagina's verwerkt konden worden.
Bouwpakketten
Voor wie een model wil maken zijn er verschillende mogelijkheden.
Om te beginnen een papieren versie van Loc 18, ongeveer schaal 1:40. Je kunt hier een ingekleurde en een niet-ingekleurde versie gratis in PDF downloaden en printen op wat dikker papier (135 gram).
Ook van rijtuig GS 21 (NCS BC 6) is er nu een papier model, schaal 1:40. De versies zijn in PDF beschikbaar.
Voor nauwkeuriger modellen op schaal 1:87 kun je terecht op https://tramfabriek.nl/loc18.html
Logo's
Vanaf de oprichting was dit het logo van de Gooische Stoomtram. Het is nog te vinden boven de deur van het stationsgebouw in Hilversum
Vanaf 1930 wordt dit logo gevoerd bij de Gooise Tramweg Maatschappij. Ontworpen door rijtuigschilder Toon Hoogstede. Ze stonden o.a. afgebeeld op de motorrijtuigen.
Vervoersbewijzen en dienstregelingen
In het boek (5) 'Daar reed toen de Gooische' staan veel vervoersbewijzen (kaartjes) afgedrukt. Dit exemplaar is van ongeveer 1920.
TARIEF van ABONNEMENTSKAARTEN.
Dit originele overzicht uit 1939 hing in de trams en kon je lostrekken. Zie perforatie linksonder. (bron: gift Fam. Kannemans)
TARIEF van ABONNEMENTSKAARTEN
Voor jongelieden t/m 19 jaar, uit dezelfde folder van 1939. (bron: gift Fam. Kannemans)
DIENSTREGELING
Originele dienstregeling uit 1941 van de Gooische Tramwegmaatschappij met aansluitingen op busdiensten van het Gooi tot Utrecht. (bron: gift Fam. Kannemans)
DIENSTREGELING
Originele dienstregeling uit 1942.
(bron: gift Fam. Kannemans)
DIENSTREGELING
Originele dienstregeling uit 1943 van de N.V. Gooische Tramweg Mij. Hilversum en de N.V. Ned. Buurtspoorweg Mij. Zeist. Deze strekte zich uit van Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en Arnhem. (bron: gift Fam. Kannemans)
Aandelen
Het benodigde kapitaal om de Naamloze Vennootschap Gooische Stoomtram, gevestigd te Watergraafsmeer, te kunnen financieren bedroeg in 1881 F 500.000,- (€ 226.890,-). Dit bedrag werd verdeeld in aandelen van F 1000,- en werd bijeengebracht door de ondernemende directeur van de Amsterdamsche Hypotheekbank de heer J.H. v.d. Meulen.
Oprichtersaandeel 1881
Aandeel serie K, 1908
Aandeel serie G, 1906 (bron oude aandelen.nl)
Aandeel serie A, 1881 à F1000,- teruggebracht naar F 500,- (bron oude aandelen.nl)